Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános rizs főételként recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 db padlizsán
1 csésze rizs
1 cs. zöldpetrezselyem (v. szárított)
2 db húsleveskocka
1 fej hagyma
1 késhegynyi őrölt bors
4 evőkanál étolaj
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A hagymát felkockázva olajon kuktában megdinszteljük, beleadjuk a kockára vágott padlizsánt, 1-2 percig kevergetjük, majd megfuttatjuk benne a rizst. Felengedjük 2 csésze vízzel, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és hozzáadjuk a leveskockákat.

A kuktát lefedjük, 5 perc főzés után levesszük a tűzről. Amikor a kuktafedél nyitható, a rizs megpárolódott. Megkeverjük, tálba szedjük és azon forrón megszórjuk reszelt sajttal.

Tanácsok:
Főételként, köretként is tálalhatjuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános sültrizs » Padlizsános lencsés egytál » Padlizsános zakuszka » Padlizsános szendvicskrém
» Padlizsános ragu » Padlizsános csirkemell » Padlizsános vendégtál » Tojásos-padlizsános lecsó
» Padlizsános tészta » Padlizsános hal » Padlizsános csirke » Padlizsános szója
» Padlizsános lepény » Padlizsános pite » Padlizsános kenő » Atkins padlizsános hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.