Tutireceptek.hu fejléc

Párolt füge recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
18 db préselt füge,
6 ek. cukor,
2 dl forró víz,
1/2 dl narancslé,
1 mk. reszelt citromhéj,
1 ek. citromlé,
8 szem szegfűszeg,
1 fahéj.

Elkészítés:
Rakjuk tűzálló edénybe a fügét, öntsük rá a forró vizet. Hagyjuk állni 6 órát, vagy amíg megduzzad. Öntsük le róla a vizet. Tegyük a vízbe az összes megmaradt hozzávalót, és lassú tűzön főzzük, amíg egynegyedére el nem fő. Tegyük bele a fügét, ha a szirup nem fedi be, öntsünk hozzá még egy kis narancslevet. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 20 percig. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Tálalásig tartsuk a hűtőszekrényben.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás párolt lilakáposzta » Párolt felsőcomb filé » Kefirben párolt ponty » Pikáns, párolt pulykaragu
» Tejfölben párolt tojás » Párolt káposzta » ANANÁSZOS PÁROLT CSIRKE » Gyümölcsös párolt káposzta
» Párolt tőkehal spenótágyon » Párolt patisszon » Libamell párolt szilvával » Párolt alma (Update1)
» Tejfölös párolt hagyma » Párolt körte vörös rizzsel » Sörös párolt káposzta » Joghurtos párolt csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.